AZ INZULIN ÉS A VÉRCUKORSZINT POKOLI CIKLUSA
Az instabil vércukorszint krónikus fáradtságot, túlsúlyt okoz, ...
...nehezen tud koncentrálni, energiája mínuszra csökken étkezés után, állandó "köd" van a fejében, és nem tud elegendő hidratálást elérni (mindig szájszárazság, száraz bőr és gyakran jár vizeletre)?
Hogyan befolyásolja a vércukorszint az energiát, a gondolkodási folyamatokat, valamint az éhség és az étvágy utáni jeleket?
Egy felnőtt testében körülbelül 5-6 liter vér található, és az optimális cukor állapot csak 1 evőkanál (hogy könnyebben elképzelhető legyen).
Valahányszor a vércukorszint meghaladja ezt a szintet, a hasnyálmirigy inzulint küld a keringésbe, hogy eloltja a cukor által kiváltott vágyat.

Itt a glikémiás index fontos szerepet játszik - ez határozza meg, milyen gyorsan emelkedik a vércukorszintünk. Minél magasabb a GI, annál több inzulint termel a hasnyálmirigy. Az inzulin hirtelen csökkenti a vércukorszintet, és ezáltal az agy akut hiányának alapját okozza. Ezt a szénhidrátok, a cukor és a kávé iránti vágyakozásként érzi.
Végül inzulinrezisztenssé válunk, és már nem leszünk képesek eloltani a tüzet. Ez felboríthatja az agyunk működését, és elnyomja a leptin termelését - ez egy olyan hormon, amely diktálja az éhségérzetet és jelenti mikor nincs szüksége ételre a testnek. Tehát folyamatosan inzulin csúszdára kerülünk.
Többet eszünk, annál éhesebbek vagyunk. Többet eszünk, annál inkább fáradtak vagyunk, lusták, depressziósak leszünk, és az agyunk működése lelassul . Lassúvá, kedvetlenné válunk és egyfolytába egy extra „cukor adagra” vágyunk.
KRÓNIKUSAN MAGAS VÉRCUKORSZINTŰ CIVILIZÁCIÓ VAGYUNK
Petra Kordež vagyok, táplálkozási tanácsadó és a Carnium Botanicals családi üzlet vezetője. Küldetésem az, hogy segítsek az embereknek egészségesebb, nyugodtabb, energikusabb életet élni.
Elárulom azt a téveszmét, amelyben annyira hittünk és amely világ katasztrófához vezetett minket. A világ összes halálának első számú oka a szív- és érrendszeri betegségek, és sok köze van a vércukorszinthez és az étrend körüli gondolkodásmódunkhoz.
A prediabetes és a 2-es típusú cukorbetegség csendesen és lassan alakul ki. Megtörténhet, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyhatja az ellenőrizetlen vércukorszint első jeleit.
Mindent, amit itt megosztok veletek a magas vércukorszintről, érdeklődéssel és szakértelemmel kutattam. Segíteni akarok abban, hogy megszabaduljon a vércukor csapdáitól és megelőzze a prediabetes vagy akár a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, mielőtt túl késő lenne.
De kezdjük az elején ...
Minden idők legnagyobb táplálkozási tévhitek
Valószínűleg már hallott az „okos gondolatról”:
„Sportoljon többet, és ehet, amit csak akar. A kalóriák a fontosak. ”
Egyen süteményt, pizzát, hamburgert - de gondoskodjon arról, hogy ezek után megszabadul a kalóriáktól.
A fitneszkedvelők, valamint a súlyukat és alakjukat figyelő élsportolók Coca Colo Zero vagy Red Bull italokat fogyasztanak - kalória- és cukormentesen.
A történelem legnagyobb élelmiszeripari átverése …

Gyakorlati példán mutom meg,
mit is akarok ezzel mondani.

Uzsonnára a következők közül választhat:
- egy darab pizza és Coca Cola Zero
- teljes kiőrlésű kenyér lekvárral és narancslével
- ½ avokádó, 2 főtt tojás, 50 g füstölt lazac, egy szelet teljes kiőrlésű rozskenyér és egy kevés ropogós saláta
Mit gondol melyikben van a legkevesebb kalória?
Meg fog lepődni a válaszon. AZ ELSŐBEN.
Igen, jól olvasta. Egy darab pizzában kb. 300 kcl, Coca Cola Zero 0 kalória van. A második uzsonna összesen körülbelül 600 kalóriát tartalmaz. A harmadik uzsonna körülbelül 700 kalóriát tartalmaz.
Melyik a jó választás?
Természetesen a HARMADIK.
Kíváncsi, miért, ha ebben van a legtöbb kalória?
A KALÓRIA NEM A LEGFONTOSABB!

A reggeli rendetlenséget is okozhat a testében.
Gluténnel teli hibridizált búza, paradicsompüré cukorral, hús hozzáadott nitrátokkal, iparilag feldolgozott pasztőrözött tejből készült sajt és ezen felül Coca Cola aszpartámmal, amely megöli idegsejtjeinket és megzavarja a bél mikrobiótájának működését.
Amellett, hogy károsítja memóriánkat, gondolkodási képességünket, még az immunrendszer sejtjeit, a bélben lévő jó baktériumokat is megöli, túlterheli a májat és a vesét, amelynek ki kell ürítenie a szervezetből az összes méreganyagot, és zsírlerakódásokat okoz.
A második választás, amely jobb, mint az első,
még mindig katasztrofális. Még akkor is, ha a lekvár nagymamájától származik, aki a kertből származó ribizlit használta fel.
Ezzel az étellel megterheli a hasnyálmirigyét, amely egy sereg inzulint küld a cukor ellen, amely a 100-szorosára ugrott.
Ezt a cukrot azonnal átalakítja az inzulin zsírrá, és a gyomrán, a fenéken és a lábain tárolja.
És ez nem a legrosszabb - két óra múlva éhezni fog, és energiája nagyon gyorsan eltűnik.
A harmadik választás a megfelelő választás az Ön számára,
ha fogyni akar, táplálni az agyát, egészséges szeretne maradni és energiával akarja ellátni a testét egész napra.
Ez megkönnyíti az étvágy kontrollálását és egy igazi hormonális koktél biztosít.
A fizikai aktivitás hozzáadásával pedig tökéletesen fog gondoskodni a testéről.
A VÉRCUKORSZINT GONDOZÁSA LEGYEN AZ ELSŐ SZÁMÚ PRIORITÁS
Még akkor is, ha egészséges, változatos, organikus étrendet fogyaszt, és kerüli a cukros italokat, olyan tüneteket tapasztalhat, amelyek instabil vércukorszintre utalnak.
A világ népességének nagy része szembesül ezzel a problémával, az Országos Egészségügyi Intézet szerint 2020-tól hazánkban a lakosság körülbelül 10 %-a cukorbeteg, többségükben 2-es típusú cukorbeteg.
Tudom, hogy most arra gondol: "De hát én nem szenvedek cukorbetegségben!"
Megértem, de ugyanakkor fontos, hogy figyelemmel kísérje a vércukorszint működését, és elkerülje a súlyos betegségeket.
Mindenekelőtt valószínűleg az a célja, hogy nagyszerűen érezze magát egy adott pillanatban, hogy az agya jó működőképes legyen, hogy az anyagcseréje normális funkcióba legyen és hogy ne legyen túl nagy ingadozás az energiaszintben és a hangulatban.

MIÉRT OLYAN FONTOS AZ ÉLETBEN
A SZABÁLYOZOTT VÉRCUKORSZINT?


1. OK - agyi funkció és energiaszint
Az inzulin szabályozza a vércukorszintet és szállítja a test sejtjeibe...
Amikor a cukor nem jut be a sejtekbe, felhalmozódik a vérben, és ezáltal hiperglikémiát (megnövekedett vércukorszintet) okoz.
A krónikusan emelkedett vércukor károsítja az ereket és rontja az egész test vérkeringését. Ha nem megfelelő a vérkeringés, az agy nem kap elég oxigént és egyéb tápanyagot ahhoz, hogy normálisan tudjon működni, hogy koncentráltan és egyértelműen reagáljon.
Egy másik szempont, hogy a magas vércukorszint átmeneti szerotoninszint-emelkedést okoz az agyban (igen, ezért tesznek boldoggá a tejcsokoládék és a sütik! :)).
A szerotonin neurotranszmitter általában pozitív hatást gyakorol az agyra, de ebben az esetben nem. A túl sok szerotonin agysejt károsodáshoz vezethet, gyulladásos folyamatokat okozhat az agyban, és ezáltal hozzájárulhat a memória gyengüléséhez és a "ködhöz a fejben".
De az alacsony vércukorszint is negatív hatással van az agyra!
Kimerültséget, letargiát, fejfájást és "ködöt a fejben" okoz. Vércukorszintje a kimaradt étkezés, intenzív testmozgás vagy az inzulin helytelen (túlzott) használata után a normál szint alá csökkenhet, ha cukorbetegsége van.
2. OK - létfontosságú testi funkciók, a szervek megfelelő működése
A megnövekedett vércukorszint megterheli a veséjét,...
mivel keményen kell dolgoznia a véráramban lévő összes felesleges cukor feldolgozásán.
A felesleges cukor megszabadulása érdekében a test kikaparja a folyadékot a saját szöveteiből, és ezzel kiszáradás lép fel (és állandó szomjúság és állandó vizelés körforgásába kerül). Ezt úgy is érzi, mint krónikusan kiszáradt szem és összpontosítási képtelenség (2-es típusú cukorbetegség akár vaksághoz is vezethet).
Ha a vércukorszint krónikusan megemelkedik, károsítja a vagus ideget (a testben a leghosszabb ideg, valamint a bél és az agy közötti kommunikációs út) és az emésztési folyamatok összeomlását (székrekedés, reflux, hasi görcsök stb.).
A megnövekedett vércukorszint a szív működését is befolyásolja, és felgyorsítja annak pulzusát ill. dacol az aritmia (koordinálatlan szívverés) megjelenésével.
A megnövekedett vércukorszint állandó izzadást és remegést is okoz, mivel befolyásolja az idegrendszer működését.
3. OK- Súlykontroll
A hasnyálmirigy 2 hormont termel - inzulint és glükagont...
A hasnyálmirigyből felszabaduló inzulin a glükózt szállítja a vérből a sejtekbe, ahol energiára használja fel, vagy későbbre eltárolja. A glükóz, amelyet a test nem fogyaszt el, zsírokká alakul és testzsírként tárolódik. De ez még nem minden. A túl sok inzulinszállító hormon szintén gátolja a zsír felszabadulását a zsírraktárakból.
Amikor szabályozzuk az inzulinszintet, a hasnyálmirigy zsíroldószert - a glukagont - küldi munkába.
Ez a csoda hormon a tárolt zsírt energiává alakítja át. Ez azt jelenti, hogy megolvasztja a zsírpárnákat annak érdekében, hogy a test energiát nyerjen.
A felborult cukorszint 3 szakasza
és a betegség kialakulása
Hogyan szabályozhatjuk a vércukorszintet és hogyan érezhetjük nagyszerűen, energikusan és összeszedetten magunkat a testünkben?

CSERÉLJE LE A FELDOLGOZOTT ÉTELEKET VALÓS ÉTELEKRE
Ha ételeinek elkészítése valós ételeken fog alapulni, például zöldségek, gyümölcsök, növényi termékek, kása, hal; hatalmas pozitív változást fog elérni.
Minden feldolgozott, csomagolt, konzerv étel káros az egészségre. Nem csak a termékek minőségéről van szó, hanem a csomagolt ételek főleg az összes adalékanyag, tartósítószer, peszticid, édesítőszer és egyéb műanyag miatt problémásak. Általában rejtett cukrokat és más vércukorszint-károsítókat tartalmaznak.
Rászoktunk a termékek (szépen csomagolt, kitartóan népszerűsített termékek a multinacionális vállalatoknál) vásárlására, de most itt az ideje, hogy megváltoztassuk a gondolkodásmódunkat, és valódi ételt helyezzük vissza az étrendbe. A gyógyító étel energiával tölt el, helyreállítja erőnket és egészségünket.

VEZESSE BE A RELAXÁCIÓS TECHNIKÁKAT A NAPI RUTINJÁBA
Ha úgy gondolja, hogy csak az étel befolyásolja a vércukorszintet, meg fog lepődni!
A stressz befolyásolja a kortizol (stresszhormon) szintjét, amely befolyásolja az inzulin működését.
Testünk nagyon intelligens, a biológiai folyamatok mégis nagyon tudattalan szinten zajlanak. A folyamatok rangsorolása nem tudatos magyarázaton, hanem a fontosság nagyon primitív értékelésén alapul. Ha stressznek van kitéve, ezt a teste halálosan komolyan veszi. Tehát a test összes folyamata (beleértve a vércukorszint szabályozását is, átmenetileg leáll), amikor a test „a túlélésért küzd”.
Gondoljon bele mi az a dolog ami ellazítja, és minden nap kényeztesse magát vele. A meditáció, a jóga és a légzés tudományosan bizonyítottan hat a vércukorszint csökkentésére és az inzulin szabályozására is.
Ha meditációja a kötés, arajzolás, a hangszer, vagy csak a természet megfigyelése, kapcsolódjon ki minden nap.

A RENDSZERES FIZIKAI AKTIVITÁS GYÓGYÍTÓ HATÁSÚ
A mozgásszegény életmód komoly veszélyt jelent nemcsak a vércukorszintre, hanem az általános egészségre is. A fizikai aktivitás azonnali hatása a glükóz fogyasztása az energiára, amelyre a szöveteknek és az izmoknak szükségük van a működésre. A fogyasztás során a vércukorszint egyidejűleg csökken. A fizikai aktivitás hosszú távú hatása dacol a sejtek inzulinra adott nagyobb reakciójával, és így megakadályozza a rezisztenciát (a sejtek inzulinrezisztenciája vagy rezisztenciája egyébként 2-es típusú cukorbetegséghez vezet).
30-60 perc futás, kerékpározás, úszás vagy súlyemelés a legjobb hatással lesz a közérzetére, az energiaszintjére és a koncentrációjára. Könnyebben tudja kezelni a stresszt, javul az immunitása, egyensúlyba kerülnek a hormonjai és szabályozott lesz a vércukorszintje.

ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK, MELYEK SZABÁLYOZZÁK A VÉRCUKORSZINTET
D-vitamin - Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin más egészségügyi hatások mellett a cukorbetegség elleni küzdelemben is segít. A D-vitamin fokozza az inzulint termelő hasnyálmirigy-sejtek működését, és növeli a szervezet reakcióját az inzulinra.
Ceyloni fahéj - lehetővé teszi a sejtjeinek, hogy jobban reagáljanak az inzulinra, és ezáltal szabályozza a vércukorszintet. Az ajánlott adag 250 mg naponta kétszer étkezés előtt.
Berberin - A berberin alkaloid, amely kivételes biológiai aktivitással rendelkezik. Javítja az inzulinreakciót és elősegítheti a vércukorszint szállítását a vérből az izmokba, ami viszont csökkenti a vércukorszintet.
Probiotikumok - (mikrobiológiai kultúrák) - a szervezetben a jó és a rossz baktériumok egyensúlya kulcsfontosságú. A vércukor esetében a vizsgálatok kimutatták, hogy a probiotikumok fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, csökkenti a gyulladásos állapotokat és megakadályozza a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek pusztulását.
Egyéb, a vércukorszintre ismert hatású étrend-kiegészítők: króm, ALA, magnézium, Aloe Vera, amerikai ginseng.
Források>>>>
Kutatás közben azonban egy olyan növényre bukkantam, amely különösen kiemelkedet

- MORINGA -
szabályozza a vércukorszintet, és több ezer problémával megküzd
Először egy pozitív eredménnyel járó tanulmány keltette fel a figyelmemet, egészséges embereknél és cukorbetegeknél egyaránt. Az eredmények a glükózszint jelentős csökkenését jelezték.Az eredmények az endogén antioxidánsok növekedését is jelezték a vérplazmában (az endogén antioxidánsok az antioxidáns rendszer első belső vonala a szervezetben).
Ennek során csökkentek az oxidációs markerek, amelyek a test gyulladásos állapotát jelzik.
Hogyan működik a Moringa a vércukorszinttel?
A moringa egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy segíti a vércukorszint szabályozását. Klorogénsavnak nevezett savfajtát tartalmaz. Ez utóbbiról bebizonyosodott, hogy a sejtek felszívják vagy felszabadítják a cukrot - szükségleteiktől függően -, és ily módon szabályozzák a vér cukor mennyiségét. A klorogénsav mellett izotiocianátoknak nevezett vegyületeket is tartalmaz, amelyek a cukorbetegség elleni természetes védelemmel társulnak.
Semmi esetre sem állítjuk, hogy a Moringa a cukorbetegség gyógyszereinek helyettesítője! A Moringa és a cukorbetegség gyógyszereinek egyidejű bevételére azonban nincs ellenjavallat, ezért gond nélkül fogyasztható együtt.
Mi az a Moringa, és miért olyan különleges?
A Moringa egy több száz névből álló fa, amelynél több tápanyag van. Akár 20 aminosavat, 46 antioxidánst, 36 gyulladáscsökkentő összetevőt és több mint 90 egyéb tápanyagot tartalmaz, és joggal érdemli meg a világ legtáplálóbb növényének címét.
Egyike azon kevés növényeknek, ahol szinte az összes rész felhasználható - levelek, magvak, virágok, szár és gyökerek. A mai napig több mint 1300 tudományos vizsgálatot végeztek kivételes tápértékének tanulmányozására és bizonyítására.
Következőkkel büszkélkedhet:
7x több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs
10x több A-vitamint tartalmaz, mint a sárgarépa
17x több kalciumot tartalmaz, mint a tej
9x több fehérjét tartalmaz, mint a joghurt
15x több káliumot tartalmaz, mint a banán és
25x több vasat, mint a spenót

A LEGJOBB MINŐSÉGŰ MORINGA A PIACON


Moringa Teneriféről
Ha szeretné megtapasztalni a csodafa pozitív hatásait, fontos, hogy kiváló minőségű és organikus moringát fogyasszon.
A piac elérhető legjobb moringa, amely a napfényes Teneriféről származik, található meg a kapszuláinkban.

Összetevők:
Szerves moringa (Moringa Olifera) por, kapszula (hidroxi-propil-metil-cellulóz,növényi eredetű).
1 kapszula a következőket tartalmazza:
450 mg moringa port.
Használat:
Ajánlott napi mennyiség: naponta maximum 6 kapszula. A kapszulátközvetlenül étkezés előtt, alatt vagy közvetlenül étkezés után vegye be egypohár vízzel.
Mindig javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával az étrend-kiegészítők szedése előtt, különösen akkor, ha gyógyszereket szed, már vannak kórképei vagy műtéten kell átesnie.
KÜLÖNLEGES AJÁNLAT

1x Moringa

2x Moringa
-20% -kal olcsóbban

3x Moringa
2+1 INGYEN
RAGYOGÓ NIKA U. IS A MORINGÁRA ESKÜSZIK



"A Moringát a Green D Tox kapszulákkal együtt szedem, hogy megkönnyítsem a testemnek a dolgát, elősegítsem a bőröm tisztaságát és több vitalitást nyerjek segítségével. Tehát ... viszlát tavaszi fáradtság 😁☺️ A Moringa egy növény, amelyet a legtáplálóbbnak tartanak, és mindent magában rejt, amire a testünknek szüksége van az egészséges működéshez, ezért számomra jelenleg a legfontosabb étrend-kiegészítő szerepét tölti be. A @carniumbotanicalshu oldalon növényi eredetű kapszulákban kapható, én napi négyet fogyasztok."






A Moringa egyedülálló hatása az egészségére

Gyulladáscsökkentő hatása van, és antioxidánsokban gazdag
A Moringa sok esszenciális aminosavban (fehérje építőelemekben), karotinoidokban, antioxidánsokban (kvercertin) és természetes antibakteriális szerekben gazdag. Hasonlóan működik, mint a gyulladáscsökkentő farmakológiai gyógyszerek - mondjuk a medrol (de mellékhatások nélkül).Tanulmányok kimutatták, hogy ezek az összetevők megvédik a szívet, természetes stimulánsok a vérkeringésben, csökkentik az oxidatív stressz szintjét és jelentősen csökkentik a szervezet gyulladásos tényezőinek szintjét.
Tanulmány forrása>>>
Természetesen szabályozza az emésztést
Kivételes antioxidáns hatékonysága miatt a moringát hasi problémákra alkalmazták az ájurvédában, rendkívül hatékony volt a vesekárosodásban, ugyanakkor megakadályozza a Candida gomba szaporodását (urogenitális gyulladás esetén is segít).A moringát gyakran használják nehézfémek (amalgám, ólom, higany) méregtelenítésében, mivel stimulálja a máj működését és segíti a szervezetet a méreganyagok kiválasztásában.
Tanulmány forrása>>>


Szabályozza a vércukorszintet és segít a cukorbetegség elleni küzdelemben
A moringa egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy segíti a vércukorszint szabályozását. Klorogénsavnak nevezett savfajtát tartalmaz. Ez utóbbiról bebizonyosodott, hogy a sejtek képesek felszívni vagy felszabadítani a cukrot - szükségleteiktől függően -, és ily módon szabályozzák a vér cukor mennyiségét. A klorogénsav mellett izotiocianátoknak nevezett vegyületeket is tartalmaz, amelyek a cukorbetegség elleni természetes védelemmel társulnak.
Tanulmány forrása>>>
Védi és táplálja a bőrt
A Moringa természetes antibakteriális és gombaellenes komponenseket tartalmaz, amelyek megvédik a bőrt a fertőzésektől. Gyakran borogató formájában használják a pattanások elleni küzdelemre. Így közvetlenül a pattanásokon alkalmazva csökkentjük a bőrben végbemenő gyulladásos folyamatot.A moringa levélpor orális fogyasztása is hozzájárul a szép bőrhöz.
Tanulmány forrása>>>


Hozzájárul a jobb közérzethez és védi az agy egészségét
A Moringa fehérjében és a triptofán aminosavban gazdag, ami hozzájárul a szerotonin neurotranszmitter természetes képződéséhez és működéséhez, azaz "Boldogsághormon"képződéséhez. Gazdag antioxidánsokban és a pajzsmirigy egészségét segítő hatóanyagokban is, amelyek segítenek leküzdeni a krónikus fáradtságot, depressziót, álmatlanságot és hangulatváltozásokat.
Tanulmány forrása>>>
Moringa gyógyítja azt a környezetet is, amelyben nő
A moringa jótékony hatással van a vízre és a talajra is. Képessége, hogy gyakorlatilag "holt talajban" is növekedik, amit más hasznos növények gyakran nem tudnak. "Természetesen megtermékenyíti" a talajt, és vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagítja. Ez tisztítja a vizet is. A moringa magokat a víz tisztítására is használják, mivel bebizonyosodott, hogy eltávolítja a méreganyagokat belőle.Néhány tanulmány kimutatta, hogy 0,2 gramm őrölt moringa mag megtisztít 1l szennyezett vizet.
Tanulmány forrása>>>

